Still til valg!

15.desember avholder Velferdstinget i Agder (VT) Valgforsamling, hvor vi blant annet skal velge representanter til Fordelingsutvalget (FU) og SiA-kulturfond. Interessert i å søke? Fortsett å lese!

20. okt 2021 kl 13.00 VT

Hva er FU?  

Fordelingsutvalget er et utvalg som har ansvar for å fordele ut de studentsosiale midlene som studentforeninger og studentaktiviteter kan søke på. Både driftsmidler og investeringsmidler fordeles ut til foreningene/aktivitetene etter retningslinjer som er vedtatt av FU. Å være medlem er for deg som er interessert i å behandle søknader som omhandler tall, og er perfekt for deg som studerer eksempelvis økonomi eller revisjon – men passer også for deg som er interessert i å lære mer om søknadsbehandling og prosessene rundt. Det kreves dog ingen erfaring, ettersom det vil forekomme en grundig opplæring fra avtroppende FU! Det blir valgt inn 6 representanter.  

Når FU ikke behandler søknader skal de påse at de som er tildelt midlene fra VT følger retningslinjene for det studentsosiale fondet, samt at de følger god regnskapsskikk. For at FU skal være vedtaksdyktige må minimum to institusjoner være representert, så vi oppfordrer også dere som ikke studerer ved UiA til å søke. Virkeperioden for vervet følger kalenderåret. Du kan lese mer om FU ved å trykke her!

Lest nok? Søk her

Hva er SiA-kulturfond?

Gjennom mange år har studenter brukt bokhandelen på UiA, noe som har bidratt til gode økonomiske resultater – som nå er blitt gitt tilbake i form av SiA-kulturfond. Fondet skal brukes til kulturtiltak skapt av studenter, og har som formål å gjøre studenttilværelsen enda mer opplevelsesrik. Fondet er opprettet av SiA, og det er også de som forvalter fondet med hovedformål «… å bidra til et bredt kulturtilbud for flest mulig SiA-medlemmer på lang sikt. Idrett og fag faller inn under kulturbegrepet.» Det velges inn en fast representant og en vara, og vervet passer for alle som ønsker å ta del i hvordan fondet fordeles ut tilbake til studentene! Sitteperioden for vervet er ett år. Du kan lese mer om SiA-kulturfond ved å trykke her!

Lest nok? Søk her

Hvordan kan du søke?

For å søke på ett av vervene (eller begge!) kan du finne søknadsskjema her! Det er et veldig enkelt søknadsskjema og det krever ingen vedlegg som CV, attester o.l. Det eneste vi har lyst til er at du legger inn et bilde av deg selv, slik at navnet ditt kan få et ansikt 😊 Hvis du søker innen 24.november er du garantert et intervju med Valgkomiteen, men du kan søke på vervene helt frem til Valgforsamlingen avholdes. Om du søker tidlig nok til å bli sikret intervju vil Valgkomiteen gi ytterligere informasjon om intervju- og innspillingsprosessen. Det er verdt å påpeke at valget vil foregå fysisk, men man kan delta på zoom etter ønske og omstendigheter. 

 

Spørsmål?

Vi håper du tenker at dette kan være interessant – da er det bare å slenge inn en søknad med en gang! Har du spørsmål? Da kan du kontakte leder@vt-agder.no, så får du svar på hva enn du måtte lure på – enten det gjelder søknadsprosessen eller om du trenger mer informasjon om vervene.