Charlotte Ekroll, UiA-representant

Still til valg!Vi søker nye VT representanter

Her forteller UiA-representant, Charlotte Ekroll om sin opplevelse som representant i Velferdstinget i Agder (VT).

4. mai 2021 kl 14.17 Anna Synnøve Røysland

Mitt navn er Charlotte Ekroll, og jeg sitter nå som UiA-representant i Velferdstinget i Agder.

 

Da jeg fikk høre i januar 2020 at det var tomme verv i VT måtte jeg bare stille. Jeg hadde egentlig ingen interesse for studentpolitikk (eller politikk generelt) før dette, og hadde heller ikke hørt om VT før, men jeg syntes det var trist å høre om det lave engasjementet for studentpolitikk. Jeg er egentlig ikke noe særlig spontan av meg, så det å spørre om å bli supplert inn som VT-representant er kanskje det mest spontane jeg har gjort - men jeg har aldri angret på det.

 

Nå, over ett år senere, er det mye jeg kan takke VT for. Jeg har blitt kjent med flotte folk fra andre studiesteder enn UiA, da vi samles på møter for å diskutere og vedta politikk som angår alle studenter i Agder. Jeg har gått fra å være stille og så godt som usynlig på de første møtene til nå å foreslå egne endringer og stille til valg på nytt. Jeg tror nok jeg vil fortsette å sitte i Velferdstinget til jeg er ferdig å studere på UiA. Så godt trives jeg! 

Jeg har merket en enorm endring der jeg tørr mer å snakke høyt for studenter sin sak. Dette tror jeg skyldes at når sakene handler om noe større enn meg, så har jeg ikke samvittighet til å gjemme meg unna. Derfor vil jeg oppfordre akkurat deg også til å stille til valg, selv om du ikke tror at studentpolitikken er noe for deg. Som student har du en verdifull innsikt i nettopp det å være student, og den innsikten om studentlivet er det viktigste man trenger for å ha noe å si om de ulike sakene som kommer opp.

 

Les mer om vervet her.